BHV-Opleider.nl
 • Voordelen BHV Cursus

  check Vakbekwame BHV instructeurs
  check BHV cursus op locatie
  check Actief in heel Nederland
  check Scherp geprijsde cursussen
  check Op maat BHV per bedrijf of instelling

 • Referenties

  hilt
  phila
  boon
  aaa
  logo_mw
  Multi-graphic-dtp-vormgeving-deventer
  logocry
  logo
 • BHV nieuws

  Hé doe de deur dicht

  Uit het onderzoeksrapport van de Brandweeracademie komt naar voren dat het sluiten van de binnendeuren een positief effect heeft op de tijd die je hebt om jezelf tijdens een woningbrand in veiligheid te brengen. Je hebt simpelweg meer kans om veilig te vluchten en gered te worden. Maar de Brandweer richt zich op twee aandachtspunten uit het onderzoeksrapport: Het altijd sluiten van de binnendeuren en hoorbare rookmelders.

 

Bedrijfsnoodplan

De arbeidsomstandighedenwet verplicht werkgevers een zo goed mogelijk arbeidsomstandighedenbeleid te voeren. In dat kader is veiligheidsbeleid van groot belang: je moet zo goed mogelijk voorbereid zijn op mogelijke calamiteiten. Om een goed bedrijfsnoodplan te kunnen maken, breng je eerst de risico’s van jouw organisatie in kaart aan de hand van een risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E). Daarnaast speelt je kwaliteitsbeleving m.b.t. BHV een rol: regel je alleen het hoognodige of wil je het veiligheidsbeleid in jouw organisatie zo optimaal mogelijk geregeld hebben?

WAT STAAT ER IN HET BEDRIJFSNOODPLAN?

Als je ervoor kiest het bedrijfsnoodplan voor jouw organisatie op te laten stellen door PC BHV, ben je ervan verzekerd dat de volgende onderwerpen opgenomen zijn in je bedrijfsnoodplan:

» Bedrijfsgegevens
» Organisatie van de bedrijfshulpverlening
» Alarmeringsprocedure
» Taken van de deelnemers aan de BHV-organisatie, beschreven per calamiteit
» Situeringstekening
» Logboek BHV-organisatie

Een bedrijfsnoodplan is het overkoepelende veiligheidsplan voor uw organisatie. In dit draaiboek staat dus systematisch aangeven wat de organisatie moet doen in geval van een calamiteit. Een goed bedrijfsnoodplan verzekert de veiligheid van de locatie en de omgeving. De volgende stap is: Hoe ontruimt u snel en efficiënt een gebouw bij een calamiteit volgens het bedrijfsnoodplan? Hierbij worden BHV’ers niet alleen getraind, maar oefenen ze ook in de praktijk. Met andere woorden; Het bedrijfsnoodplan wordt getoetst aan de hand van een oefening, eventuele bevindingen kunnen weer worden gebruikt om het plan bij te stellen.

Wij kunnen u helpen dit plan op te stellen, bel of mail ons voor advies 0570-866819.

 

inschrijven-bedrijfsnoodplan

 

 

 • Waarmee kan ik u van dienst zijn?

  mailicon Marjo van Arken
  Administratie PC BHV
  0570-866 819